Mateřovský Halloween 2.11.2024

Pojďte si s námi užít strašidelný Halloween.

🎃 V sobotu 2.11.2024 o páté hodině večerní se opět ponoříme do světa neživých. I letos se na Vás těší náležitě strašidelně vyzdobené chýše po celém Mateřově. Vaším úkolem bude spolu s dětmi obcházet tyto příbytky nemrtvých a za každou návštěvu získat razítko do archu. A ti nejodvážnější mohou opět zanechat svůj krvavý podpis na strašidelné zdi u tajemné chaloupky za rybníkem. Pokud narazíte na hodné příšerky a strašidla, může Vás čekat i nějaká sladkost či drobnost. V horším případě po získání razítka berte nohy na ramena a vůbec se neohlížejte!

🎃 Aby Vás říše nemrtvých přijala, je nutné se náležitě zkrášlit. Dejte si záležet. Ať už namalováním, maskou, nebo celým kostýmem. Fantazii se meze nekladou a na všechny kreativce se moc těšíme. Není vyloučené, že si Vás některá příšerka cestou zvěční a uloží do memoárů na facebooku Mateřovského reportéra a Obecního úřadu.

🎃Abychom předešli zranění při pádu do hrobek a příkopů, prosíme Vás, abyste si přibalili vlastní svítidlo. Není nutné brát hned stojatou lampu, stačí lucernička, baterka, či lampion… Celý Mateřov se zahalí do tmy, aby lépe vyniklo nazdobení a osvětlení chýší. Rodiče, zvažte, prosím, doprovod svých drahých ratolestí, abychom se všichni ve zdraví v 19 hodin sešli k reji příšerek.

🎃 Mapky a razítkové archy je nutné si vyzvednout předem na Obecním úřadu Starý Mateřov. Letos poprvé spolu s tím dostanete i identifikační pásek pro své dítko. Tato sada (mapka, arch a pásek) je za poplatek 100,- Kč/dítě. Pásek spolu s razítky v archu odevzdáte v hlavní chýši (sál restaurace U Lípy).

🎃Prosím, nezapomeňte si sady na obecním úřadu zakoupit, některé příšerky Vám bez pásku nemusejí dát sladkosti, nebo si Vás dokonce ponechají v chýši ke strašení! Sady si můžete vyzvednout na Obecním úřadu Starý Mateřov od 25.10. (je možné, že ještě nebude k dispozici finální verze mapky s chýšemi), nejpozději v sobotu 2.11. od 15 hodin před Obecním úřadem. Tam se případně můžete ještě přeptat na další informace.

🎃Aktuálně máme zapojených 25 chýší a příbytků (všem rodinám tímto velmi děkujeme) a budeme moc rádi, pokud se ještě nějaké příšerky k vyzdobení své chýše přidají. Tato vyzdobená obydlí Vám budou k dispozici od 17 do 19 hod. Chýše jsou rozprostřeny po celém Mateřově, užijte si poznávání koutů naší vesničky i v jiném „světle“. Není stanoven minimální počet razítek, chceme jen, abyste si lov razítek a strašidelnou atmosféru s Vašimi dětmi užili. Trasa je libovolná, žádný pořadatel v dohledu, od 17 do 19 hodiny se Vám otevře jiný tajemný svět plný dobrodružství, stačí stisknout ten správný zvonek a vykročit…

🎃Abychom završili úspěšný lov razítek a strašení, od 19 hodin se pro Vás otevřou brány naší Hlavní chýše, kterou najdete v sále Obecního domu U Lípy. Tam se rozjede správná Strašidelná párty. Pokud by byl někdo nedočkavý, nebo ho bolely nožičky z utíkání před příšerkami, na zahradě Obecního domu U Lípy na Vás budou čekat radovánky s omalovánkami, čaj a případně svařák (pro ty hodně vystrašené).

🎃Těšíme se na všechny zážitky, které Vás při lovu razítek určitě potkají, i na společné sousedské posezení.

🎃Věříme, že si tu strašidelnou atmosféru všichni užijeme!